Mitä vyöhyketerapia on?

Vyöhyketerapia on vanha ja käytetty luonnonlääketieteen hoitomuoto. Se on lempeää, rauhoittavaa, tasapainottavaa ja rentouttavaa. Sen avulla keho pystyy hoitamaan ja tasapainoittamaan itse itseään. Meidän keho on viisas, mutta välillä elämän tapahtumat saavat kehonkin ymmälleen, jolloin se oireilee eri tavoin. Pahimmillaan oireet vaikuttavat elämänlaatuun.

Vyöhyketerapialla voidaan hoitaa muun muassa univaikeuksia, kehon jännitys- ja kiputiloja esim. päänsärkyä, ruuansulatusvaivoja kuten närästystä, ummetusta ja vatsakipuja, lievittää stressiä ja levottomuutta. Voidaan rauhoittaa ylikierroksilla käyvää hermostoa, tasapainottaa hormonitoimintaan, tai buustata sitä kuten synnytyksen käynnistyshoidossa tehdään.

Vyöhyketerapia on tehokas ja lempeä hoitomuoto myös raskaana oleville.

“Mitä vyöhyketerapiassa tapahtuu?”

Tällaisen kysymyksen sain hetki sitten ja ymmärrän, että se mietityttää, jos koskaan aikaisemmin ei hoidossa ole käynyt. Aikuisten vyöhyketerapiassa saat maata selällään tai kyljellään hierontapöydällä vilttien alla lämpimässä. Tyynyillä asentosi tuetaan niin, että voit olla rennosti. Toisinaan asentoa vaihdetaan kesken hoidon. Hoidon aikana käsitellään päänahkaan, kasvoja, korvia, niskaa, rintakehää, käsiä ja jalkoja. Myös selkää voidaan hoitaa. Näistä paikoista hoidetaan heijastealueita, eli esim. jalkapohjasta voidaan hoitaa suolistoa, niskaa jne. Itse käytän hoidoissa luomu kookosöljyä, mutta jos haluat, saat toki tuoda mukanasi myös oman lempiöljyn. Hoito tehdään käsin, apuna saatetaan käyttää erilaisia hoitopuikkoja. Ne eivät ole teräviä, eikä käyttäminen satu, mutta ne tehostavat hoitoa ja ns. saavat viestin paremmin perille. Jokainen hoito suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti, joten jos olet hoidettavana ja jotain edellä mainittua kehonosaa ei hoidettu, älä huoli, vyöhyketerapeuttisi on arvioinut tilanteesi yksilöllisesti. Terapeutti saattaa kiinnittää teipillä korviisi pienet kuulat. Niiden avulla voit itse tehostaa hoitoa.

Vyöhyketerapiassa käytettäviä hoitopuikkoja.

Hoito ei satu, mutta jotku kohdat kehosta voivat olla kipeämpiä kuin toiset. Jos tunnet viiltävää, polttavaa tai pistävää kipua, sano siitä vyöhyketerapeutillesi. Myös jos tulet hoidon aikana huonovointiseksi tai muuten huomaat olossa eroa, kannattaa sekin sanoa. Tämä on hyvin harvinaista, mutta toki mahdollista ja on tärkeää, ettei sinun tarvitse jäädä tuntemusten vuoksi yksin. Moni raskaana oleva miettii, pystyykö rentoutumaan hoidossa kun vessassa täytyy käydä usein. Kesken hoidonkin pääset käymään vessassa, jos tarve on.

kuva Silvia´s Visuals

Vyöhyketerapiassa hoidetaan myös jaloista kehon heijasteita.

Tervetuloa voimaan paremmin!

Tervetuloa voimaan paremmin!

Vauvavyöhyketerapia

Onko vauva itkuinen, levoton tai nukkuu huonosti? Onko hänellä vatsavaivoja, refluksioireilua, runsasta pulauttelua? Suosiiko vauva kehon toista puolta tai on selkeästi jäykkä tai ylijäntevä käsitellessäsi häntä. Onko hänellä todettu ja mahdollisesti operoitu suunalueen kireitä jänteitä? Kaikkeen tähän ja paljon muuhun voi vyöhyketerapiasta olla apua. Myös vauvan hoito on lempeää ja tehokasta. Hoito tehdään aina vauvan ehdoilla ja tilanteen mukaan kerron vanhemmille/mukana oleville aikuisille, mitä hoidossa tapahtuu. Hoidon aikana vauva voi pötkötellä hoitopöydällä tai olla minun tai vanhempien sylissä. Joskus vauvat haluavat rinnalle tai pullolle hoidon aikana ja sekin onnistuu. Jos vauvalla on paljon oireita, hän voi hoidon aikana olla itkuinen. Vauvaa rauhoitellaan ja hoidetaan tilanteen vaatimalla tavalla. Itkuisuus voi olla vanhemman sielua raastavaa. Voit kuitenkin olla huoletta, vauvaa ei satuteta, eikä mitään tehdä väkisin.

Vauvavyöhyketerapia on tehokas ja lempeä hoitomuoto jokaisella vauvalle.

Jo ensimmäisellä hoitokerralla voidaan saada hyviä tuloksia aikaan, mutta usein vauvat vaativat hoitojakson, joka pitää sisällään kolmesta viiteen hoitokertaa. Tämäkin suunnitellaan aina vauva- ja perhekohtaisesti. Ensimmäisellä kerralla käydään läpi asioita liittyen vauvan kohtuaikaan ja synnytykseen. Tämän vuoksi ensimmäinen käynti on aina vähän pidempi. Seuraavat käynnit kestävät vähemmän aikaa.

Hoidon jälkeen lähetän teille sähköisesti kirjallisia kotihoito-ohjeita. Näillä voitte itse helpottaa vauvan oloa ja tehostaa antamaani hoitoa. Ne myös valmistelevat vauvan kehoa seuraavaan hoitokertaan, jolloin hän pystyy vastaanottamaan sitä mahdollisesti paremmin. Itse ajattelen, että vyöhyketerapia on vähän samanlaista kuin psykoterapia. Käynneillä ja hoidoilla sysätään ajatuksia ja kehoa oikeaan suuntaan ja annetaan sille mahdollisuuksia, mutta varsinainen työ tehdään ja hedelmät korjataan hoitojen välissä. Kotihoidon tekemisestä ei kuitenkaan kannata ottaa paineita, niiden tekeminen on hyvä lisä. Minuun voi aina olla yhteydessä, jos joku asia hoidossa tai kotihoito-ohjeissa mietityttää. Olen auttamassa teitä!

Vyöhyketerapia rentouttaa vauvoja, mutta sillä voidaan hoitaa  myös ikäviä oireita.

Tervetuloa vauvavyöhyketerapiaan!

Tervetuloa vauvavyöhyketerapiaan!

Milloin vyöhyketerapiaa ei voida tehdä?

Vaikka vyöhyketerapia onkin lempeä hoitomuoto, on tilanteita, joissa sitä ei tule tehdä ja jotka vyöhyketerapeutin tulee tietää. Tämän vuoksi kysynkin sinulta aina terveystietoja.

Vyöhyketerapiahoidon esteenä ovat:

  • antiobioottikuuri (tulehduskierteessä hoidot pyritään ajoittamaan kuurien väliin)

  • kuume ja kehon tulehdustilat

  • vastaotetut rokotteet (rotavirusrokotteen jälkeen odotettava 10-14 päivää,

    muiden 3-5 päivää tai kun rokotereaktio on mennyt ohi)

  • sydämentahdistin

  • päihtymys

  • epilepsia

  • syöpä

  • elinsiirrännäiset

Jokainen vauva hyötyy vyöhyketerapiahoidosta.

Vyöhyketerapeutin on tärkeää tietää mm. seuraavia asioita:

  • kehossa olevat vierasesineet (implantit, tuubit, amalgaamipaikat, keinonivelet, proteesit)

  • lääkitykset, myös käsikauppalääkkeet

  • kierukka, klipsi, essure

  • perussairaudet (diabetes, autoimmuunisairaudet, sydänsairaus, tuki- ja liikuntaelinsairaudet jne.)

Vyöhyketerapiahoidot toteutaan aina yksilöllisesti.

Jos jokin asia sinun tai vauvasi terveydentilassa mietityttää, voit aina kysyä terveydenhuollon työntekijän näkemystä vyöhyketerapiahoidon tekemiseen.

Tervetuloa hoitoon!

Tervetuloa hoitoon!